Få et familietjek

Ved nytårstide er der tradition for, at man reflekterer  -  kan man gøre noget anderledes og bedre i det nye år, evt. lægge dårlige vaner på hylden, tabe sig en smule etc.  I mange medier bliver man bombarderet med, at man skal huske sine skatteforhold, checke sine forsikringer endda bilen skal ses efter i sømmene.

 

Ofte glemmer man imidlertid sig selv og familiens forhold.

 

Så vores opfordring er, at du skal få en tid hos din advokat og få foretaget et familietjek.

 

Lever man i et papirsløst forhold er det  meget vigtigt at få tjekket om testamentet er i orden - uden testamente arver I ikke hinanden!. Få tjekket en evt. samejeoverenskomst  - er alle relevante forhold med, mangler nyanskaffelserne at blive tilføjet, er andre forhold ikke længere relevante, og huskede man  overhovedet at få udfærdiget samejeoverenskomsten i forbindelse med huskøbet.

 

Lever man i ægteskab og har udfærdiget ægtepagt skal det overvejes om der er behov for ændringer, hvis der i årets løb er købt/solgt effekter, der er omfattet af denne. Har man ikke en ægtepagt, bør det overvejes, om det kan være relevant med en sådan.

 

Hvordan er det lige med pensionsordningerne, hvordan er du/I stillet i forhold til disse i tilfælde af samlivsophævelse eller dødsfald ? Skal der måske korrigeres i begunstigelsklausuler i forsikringer /pensioner ?

 

Disse og mange andre spørgsmål kan blive afklaret på et møde med din advokat. Det er vel ikke kun bilen, der fortjener et eftersyn med jævne mellemrum ?

 

AdvokatFyn a/s

 

Birgitte Svendsen

advokat

 


XLweb