Ægteskab og samliv

Ægteskab

Det er en lykkelig omstændighed, når vi vælger at indgå i et ægteskab med en anden person. Selvom I føler jer sikre på hinanden, er det dog stadig vigtigt at have styr på de juridiske og økonomiske konsekvenser ved ægteskabet. Hvis den ene af jer dør, hvordan er den efterlevende så stillet? Hænger I på hinandens gæld, hvis det ender med skilsmisse?

Spørgsmål som disse og andre i forbindelse med ægteskab, kan vi i AdvokatFyn rådgive jer om med vores mangeårige erfaring og viden inden for området. Vi kan ligeledes hjælpe jer med oprettelse af en ægtepagt, hvis I ønsker en anden formueordning end den, I automatisk får, når I bliver gift.

Ugifte samlevende

Mange tror, at de automatisk arver efter hinanden, hvis de er samlevende og har boet sammen i mere end 2 år, men dette er ikke tilfældet. Forvirringen opstår ofte, fordi man betragtes som nærmeste pårørende i forhold til pensioner og forsikringer. Men hvad angår arv er reglerne anderledes. Der gælder nemlig ikke de samme juridiske regler som ved ægtepar, hvis du og din partner lever et papirløst samliv.

Det er derfor en god ide at tage kontakt til en advokat, hvis I ønsker at sikre hinanden bedst muligt. Hos AdvokatFyn har vi dygtige advokater, som står klar til at rådgive og hjælpe jer, eksempelvis med oprettelse af testamente og samejekontrakt, eller hvis I går fra hinanden og har brug for juridisk hjælp i forbindelse med skilsmisse.

Få også hjælp til

Vi er klar til at hjælpe

LinkedInInstagram