Ægteskab og samliv

Ægteskab

Det er en lykkelig omstændighed, når vi vælger at indgå i et ægteskab med en anden person. Selvom I føler jer sikre på hinanden, er det dog stadig vigtigt at have styr på de juridiske og økonomiske konsekvenser ved ægteskabet. Hvis den ene af jer dør, hvordan er den efterlevende så stillet? Hænger I på hinandens gæld, hvis det ender med skilsmisse?

Spørgsmål som disse og andre i forbindelse med ægteskab, kan vi i AdvokatFyn rådgive jer om med vores mangeårige erfaring og viden inden for området. Vi kan ligeledes hjælpe jer med oprettelse af en ægtepagt, hvis I ønsker en anden formueordning end den, I automatisk får, når I bliver gift.

Ugifte samlevende

Mange tror, at de automatisk arver efter hinanden, hvis de er samlevende og har boet sammen i mere end 2 år, men dette er ikke tilfældet. Forvirringen opstår ofte, fordi man betragtes som nærmeste pårørende i forhold til pensioner og forsikringer. Men hvad angår arv er reglerne anderledes. Der gælder nemlig ikke de samme juridiske regler som ved ægtepar, hvis du og din partner lever et papirløst samliv.

Det er derfor en god ide at tage kontakt til en advokat, hvis I ønsker at sikre hinanden bedst muligt. Hos AdvokatFyn har vi dygtige advokater, som står klar til at rådgive og hjælpe jer, eksempelvis med oprettelse af testamente og samejekontrakt, eller hvis I går fra hinanden og har brug for juridisk hjælp i forbindelse med dette.

Skilsmisse og separation

Hvis du og din partner skal skilles eller separeres, er der pludselig mange ting, som I skal tage stilling til. Det kan for mange være svært at klare og overskue alle disse ting alene uden hjælp og rådgivning fra en advokat. Da I var gift, havde I formuefællesskab, hvis ikke I har tinglyst en ægtepagt, der bestemmer noget andet. Formuefællesskabet ophører, når I bliver skilt eller separeret.

I skal derfor dele jeres fællesbo, som er alt det, I ejede som ægtepar som eksempelvis bil, fast ejendom og værdipapirer. Hvis ikke I kan blive enige om deling af jeres fællesbo, kan vi i AdvokatFyn hjælpe jer med at få en bodelingsaftale på plads samt andre ting i forbindelse med skilsmisse og separation.

Børn og samvær

Hvis du og din partner er gift, har I fælles forældremyndighed over jeres fælles børn. Normalt fortsætter dette uændret, hvis I går fra hinanden. Børnene har ret til samvær med jer begge, men desværre opstår der i nogle tilfælde uenighed mellem forældrene, når de sammen skal indgå en aftale om samvær.

Hvis I har problemer i forbindelse med forældremyndighed, bopæl og samvær, kan det være en god ide at få hjælp hos en advokat. Hos AdvokatFyn har vi flere advokater med stor viden og erfaring inden for dette område, som vil kunne give jer god og kompetent rådgivning.

Vi er klar til at hjælpe