Testamente og arv

Testamente

Vil du gerne bestemme, hvem der skal arve efter dig, når du går bort? Så skal du oprette et testamente, som er et juridisk dokument, hvor du bestemmer, hvem der skal arve efter dig, og hvor meget den enkelte arving skal arve samt evt. at bestemme særeje for arven.

Et testamente giver dig mulighed for at bestemme over 75% af din formue, hvor de sidste 25% går til tvangsarvinger, som er ægtefælle og børn. Hvis du hverken har ægtefælle eller børn, kan du råde over 100% af din arv. I sådan et tilfælde kan det være en idé, at betænke en velgørende organisation.

AdvokatFyn samarbejder derfor med Det gode testamente, der er et samarbejde mellem 33 velgørende organisationer, der er gået sammen for at gøre det nemmere at testamentere til velgørenhed. Hos Det gode testamente kan du få inspiration samt læse om muligheden for at få tilskud til oprettelsen af testamentet.

Kontakt AdvokatFyn, hvis du ønsker at oprette et testamente, hvor du er garanteret en tryg og professionel rådgivning.

Arv

Arv er et følsomt emne, som flere ikke når at tage stilling til, før det er for sent. Hvis ikke du har oprettet et testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvem der arver efter dig. Ifølge arveloven er det familien, der arver efter dig, og fordelingen af arven afhænger af dine familieforhold.

Dette betyder altså, at din samlever intet arver, hvis ikke I er gift, også selvom I har børn sammen. Det vil i dette tilfælde og mange andre derfor være en god ide at oprette et testamente, hvor du kan bestemme, hvem der skal arve efter dig. Har du spørgsmål i forbindelse med arv eller ønsker du at oprette et testamente, står vi i AdvokatFyn klar til at hjælpe dig med vores mangeårige erfaring og viden inden for området.

Dødsbobehandling

Som efterladt til en afdød person står man ikke kun tilbage med sorgen, men også med en række praktiske udfordringer. Man skal tage stilling til, hvordan dødsboet skal behandles, eksempelvis om man ønsker, at boet skal behandles som privat skifte eller som bobestyrerbo.

Hos AdvokatFyn har vi flere dygtige advokater med stor viden og erfaring inden for dødsbobehandling, som kan varetage alle de relevante ekspeditioner og beslutninger i forbindelse med behandling af boet.

Få også hjælp til

Vi er klar til at hjælpe

LinkedInInstagram