Overdragelse af fast ejendom til næste generation

Har familiens sommerhus været det faste holdepunkt i mange år, og skal det gerne fortsætte med det. Så er det måske ved at være tid til, at ejerskabet af sommerhuset og derved muligvis også vedligeholdelsen bliver overdraget til den yngre generation i familien.

Går I med tanker om at overdrage fast ejendom til næste generation fx til jeres børn, børnebørn, forældre, svigerbørn, stedbørn eller adoptivbørn, så bør I overveje, om det skal gøres nu. Det er nemlig stadig muligt at benytte de ”gamle” regler om at overdrage ejendomme til 15 % under den offentlige ejendomsvurdering, hvis du endnu ikke har modtaget en ny vurdering.

Det forventes, at de fleste ejendomsvurderinger stiger i 2022. Der kan derfor lige nu være penge at spare, hvis man overdrager ejendomme, såsom familiens sommerhus, til næste generation. Inden de nye ejendomsvurderinger bliver offentliggjort, kan I nemlig stadig benytte de ”gamle” regler, og overdrage fx jeres sommerhus til jeres søn for en overdragelsessum på 15 % under eller over den offentlige ejendomsvurdering.

Vil du overdrage din faste ejendom, eller er du i tvivl, så er vi klar til at hjælpe dig.

Allerede modtaget nye ejendomsvurderinger

Er I en af dem, som allerede har modtaget jeres nye ejendomsvurdering, kan I overdrage fast ejendom til næste generation 20 % over eller under den offentlige vurdering, hvis ellers de øvrige betingelser for, at benytte reglerne er opfyldt. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skal have et overblik over betingelserne ved overdragelsen.

Vi er klar til at hjælpe i Svendborg

Vi er klar til at hjælpe i Ærøskøbing