NYHED: Introduktion til ny skifteportal - Dødsbobehandling

Rådgivning ved AdvokatFyn a/s

Tirsdag den 15. november 2022 udrullede Danmarks Domstole et nyt it-system til brug i alle skifteretter. Derved digitaliserer man anmeldelse af krav, fordringer og tilgodehavender i dødsboer. Allerede fra 4. oktober har portalen været i brug i fem retskredse; Bornholm, Roskilde, Odense, Holstebro og Hjørring. Men hvad betyder dette for dig?

Helt konkret får det betydning, hvis afdøde er gået bort den 15. november 2022 eller herefter. Via domstolenes nye skifteportal kan eksterne registrere alle krav til dødsboer samt de tilgodehavender, hvor man ikke kender dødsboets kontaktperson. Al information i dødsboer bliver samlet i den nye portal, og portalen sender kravene til dødsboerne til den rette retskreds. Arbejdsprocessen for domstole og advokater skal med den nye portal blive lettere.

Skifteportalen er tilgængelig på www.minskiftesag.dk.

Hvordan anmelder man et krav på portalen

Den nye skifteportal har været i brug fra den 15. november 2022. Så skal du anmelde krav til dødsboer efter denne dato, skal det ske via portalen. Du kan også anvende portalen, hvis du er i besiddelse af en genstand, som tilhører afdøde, eller hvis du har en retlig interesse i af få kontakt oplysninger på boets kontaktperson.

Helt konkret fremsøger du afdøde ved CPR-nr. eller ved navn og adresse på www.minskiftesag.dk. Herefter skal du anmelde følgende:

  • Krav til dødsboer
  • Tilgodehavende til dødsboer, hvor man ikke kender dødsboets kontaktperson

Derudover kan du også anmelde følgende på skifteportal:

  • Tilgodehavende til dødsboer, hvor man kender dødsboets kontaktperson
  • Effekt fortegnelser til dødsboer
  • Forespørgsler til dødsboer

Hos AdvokatFyn er vi klar til at hjælpe dig

AdvokatFyn A/S har stor erfaring med behandlingen af dødsboer. Derfor står vi selvfølgelig til rådighed ved spørgsmål og lignende, samt ligeledes omkring rådgivning om dødsboer osv.

Julie Skaarup Bergstrøm er autoriseret bobestyrer ved Retten i Svendborg. Hun har stor erfaring med dødsbobehandling og er således inde i alle processer i bobehandlingen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Følg os på vores sociale medier for flere juridiske guides

LinkedIn
Instagram